Endret: 20 des 2019     Opprettet: 1 apr 2019

Det er mange av oss som lurer på hvordan det går med oppussingen av butikken. Hva skjer?

Rehabiliteringen av lokalet har gitt noen overraskelser som også har forsinket prosessen. Butikkeierne er foreløpig både travle og hemmelighetsfulle, men lover at det blir mye godsaker å få når de åpner. Mer informasjon og oppdateringer kommer over nyttår, og vi gleder oss til det!

Her er intrvjuet med Bhen og Vibeke fra i høst:

Kan dere fortelle litt om den nye butikken og hva som vil skje her fremover? 

Kort sagt blir det en kolonialbutikk for alle, som skal ha bred tilgjengelighet bla. gjennom
utvidede åpningstider, søndags- og helligdagsåpent. Det skal være et ujålete sted der du kan handle hver dag, og hvor forholdet mellom kvalitet, utvalg og pris er godt balansert.

Vi jobber nå hardt “bak kulissene” med alle detaljer som skal på plass før det hele står klart til høsten, og det er en god del! Vi kommer til å gi selve lokalet et løft, og vil forsøke å fremheve den særegne karakteren tilbygningsmassen forøvrig. Design-planen er nesten klar, og renoveringsarbeidet vil bli gjennomført på kortest mulig tid etter overtagelsen, slik at butikken ikke blir stengt lengre enn nødvendig. 

Parallelt med dette har vi fullt fokus på assortiment og vareutvalg; Det skal fortsette å være en butikk med masse frukt, bær og grøntfôr! Og så kommer vi til å ha deilige weekend-varer, ferske brød og bakevarer, presset juice og andre godsaker. I tillegg til mer gjenkjennelige forbruks- og dagligvarer da,så klart!

Hvordan har det seg at denne ideen ble til?

Det er et godt spørsmål! Vi bor selv i området og har lenge savnet en god nærbutikk som også det flotte nabolaget på Jessenløkken fortjener. Før dette lokalet dukket opp, hadde vi allerede lagt planer for et eget kolonial-konsept, litt annerledes enn de kjedebutikkene som i dag dominerer innen dagligvare. Vi ser at det lett kan bli mye av det samme vareutvalget og vi ønsker å tilby mer variasjon og et nøye kvalitetssikret utvalg, spesielt med tanke på små produsenter, kortreiste og norsk-produserte varer, non-foodvarer som kan være alt fra kattemat til husholdningsartikler og allergivennlige varer for å nevne noe. I tillegg har vi et ønske om å gjøre økologiske og plast-frie varer mer tilgjengelige, særlig innen frukt og grønt. 
 
Det er sikkert mange som vil holde seg oppdatert inntil dere åpner - hvordan kan vi følge med videre? 

Om ikke lenge kommer det en nettside og Instagram profil. Inntil nettsiden er publisert er det
bare å sende oss spørsmål på epost til postkassen@lillejacob.no.

Vi vil gjerne bli kjent med våre naboer og med beboere i området, og er åpne for henvendelser og innspill. Forøvrig er vi faste stamgjester hos våre gode venner på kafeen OsloK - som vi synes er et flott sted å bli kjent, og et sted vi gjerne slår av en prat.